Składniki:
2 kg kwaszonej kapusty sałatkowej, 1 kg świeżego boczku, 1 kg kiełbasy bigosowej, 1,5 kg cebuli, kości od schabu, mały koncentrat pomidorowy, 1 szklanka wytrawnego wina, majeranek, suszone śliwki, wegeta, pieprz czarny.
Przygotowanie:
Kapustę podlać odrobiną wody i wstawić na gaz. Dodać do niej umyte kości od schabu. Obgotować. Oddzielić od kości mięso, same kości wyjąć. W tym samym czasie na patelni podsmażyć boczek, kiełbasę i cebulkę na złoty kolor. Całość dodać do kapusty. Wymieszać. Dorzucić suszone grzybki, wegetę, nieco czarnego pieprzu, pokrojone w paski suszone śliwki. Razem gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, najlepiej drewnianą łyżką. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i wino. Potrawę powinno się przygotowywać od 2 do 4 godzin.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?