Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bigos pani Irenki

Redakcja
Przepis na bigos przekazała Irena Kurowska, gospodyni z Rudna, w gminie Pelplin.

Składniki:
2 kg kwaszonej kapusty sałatkowej, 1 kg świeżego boczku, 1 kg kiełbasy bigosowej, 1,5 kg cebuli, kości od schabu, mały koncentrat pomidorowy, 1 szklanka wytrawnego wina, majeranek, suszone śliwki, wegeta, pieprz czarny.

Przygotowanie:
Kapustę podlać odrobiną wody i wstawić na gaz. Dodać do niej umyte kości od schabu. Obgotować. Oddzielić od kości mięso, same kości wyjąć. W tym samym czasie na patelni podsmażyć boczek, kiełbasę i cebulkę na złoty kolor. Całość dodać do kapusty. Wymieszać. Dorzucić suszone grzybki, wegetę, nieco czarnego pieprzu, pokrojone w paski suszone śliwki. Razem gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, najlepiej drewnianą łyżką. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i wino. Potrawę powinno się przygotowywać od 2 do 4 godzin.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto