Przepisy na ulubione potrawy mieszkańców powiatu nowodworskiego jeszcze przez kilka tygodni będziemy drukować w tygodniku "Żuławy i Mierzeja". Zachęcamy do nadsyłania do naszej redakcji swoich pomysłów na potrawy (dane adresowe zapisane są poniżej w stopce redakcyjnej).
Przepis na sałatkę krabową
Lucyna Herman ze Świerznicy opisuje jak przyrządzić sałatkę krabową. Za to danie gospodyni dostała niedawno drugą nagrodę podczas konkursu potraw karnawałowych w Stegnie.
Składniki:
Dwa opakowania paluszków krabowych, puszka kukurydzy konserwowej, puszka ananasów, majonez, sól, pieprz i sos tabasco.
Wykonanie
1. Paluszki krabowe rozmrażamy.
2. Kroimy w kostkę kraby i ananasy. Następnie wrzucamy wszystko do miseczki. Dodajemy także kukurydzę.
3. Majonez wkładamy do miseczki. Można dodać trochę czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Sałatkę doprawiamy pieprzem, solą i majonezem.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?