Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Danie z krabów

Sławomir Bednarczyk
Tym razem przedstawiamy przepis Lucyny Herman ze Świerznicy. Gospodyni poleca sałatkę krabową. Jej potrawa doskonale nadaje się na wiele różnych okazji. Pasuje m.in. na kolację dla całej rodziny.

Przepisy na ulubione potrawy mieszkańców powiatu nowodworskiego jeszcze przez kilka tygodni będziemy drukować w tygodniku "Żuławy i Mierzeja". Zachęcamy do nadsyłania do naszej redakcji swoich pomysłów na potrawy (dane adresowe zapisane są poniżej w stopce redakcyjnej).

Przepis na sałatkę krabową

Lucyna Herman ze Świerznicy opisuje jak przyrządzić sałatkę krabową. Za to danie gospodyni dostała niedawno drugą nagrodę podczas konkursu potraw karnawałowych w Stegnie.

Składniki:
Dwa opakowania paluszków krabowych, puszka kukurydzy konserwowej, puszka ananasów, majonez, sól, pieprz i sos tabasco.

Wykonanie
1. Paluszki krabowe rozmrażamy.
2. Kroimy w kostkę kraby i ananasy. Następnie wrzucamy wszystko do miseczki. Dodajemy także kukurydzę.
3. Majonez wkładamy do miseczki. Można dodać trochę czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Sałatkę doprawiamy pieprzem, solą i majonezem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto