Przepis na deser z kaszy
Składniki
6 paczek herbatników, 1 litr mleka, szklanka kaszy manny, kostka masła lub margaryny, 2 opakowania cukru waniliowego, 4 czubate łyżki kakao, 1 szklanka cukru, wiórki kokosowe, polewa czekoladowa.
Wykonanie
Zagotować w rondlu mleko z margaryną i cukrem waniliowym. Do wrzącego mleka wsypać kaszę mannę. Gotować aż zgęstnieje. Kakao rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody z odrobiną cukru, wlać do ugotowanej na mleku kaszy manny i wymieszać. Połowę herbatników ułożyć na dnie blachy, wylać na nie gorącą kaszę, na niej ułożyć warstwę herbatników. Ciasto przycisnąć deseczką i odstawić, by przestygło. Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu. Gdy ciasto już przestygnie, polać je polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?