Deser nie musi być kaloryczny, jak pokazuje galaretka na bazie pomarańczy. Do jej przygotowania potrzebne są 2 średniej wielkości pomarańcze, 4 łyżeczki żelatyny w proszku, 125 g winogron bez pestek oraz 600 ml soku pomarańczowego. Wlej 4 łyżki stołowe soku do miseczki, posyp go żelatyną i odstaw na 5 minut. Następnie umieść miseczkę w garnku z gorącą wodą na 3 minuty i mieszaj do momentu rozpuszczenia żelatyny. Lekko ostudź mieszankę i wlej ją do dzbanka z resztą soku. Pokrój owoce na drobne kawałki, ułóż w miseczkach i zalej je galaretką. Po 3 godzinach w lodówce galaretka będzie gotowa.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?