Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Groch z kapustą pani Aliny

Redakcja
Wigilijna potrawa pani Aliny czyli groch z kapustą.

Składniki

60 dag kiszonej kapusty
10 dag łuskanego grochu
2 cebule
sól
3 łyżki oleju
1 łyżka mąki
cukier
pieprz
kminek
1 duży ziemniak

Przygotowanie
Groch zalać letnią, przegotowaną wodą, zostawić na noc, następnego dnia ugotować. Miękki groch odcedzić, kapustę posiekać, zalać 2 szklankami wody, ugotować, lekko odparować lub odcedzić, dodać groch. Dodajmy, iż w grochu trzeba rozgotować jednego dużego ziemniaka. Następnie, drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać mąkę, wymieszać, przełożyć do kapusty, znów wymieszać i doprawić wszystko cukrem, solą i pieprzem. Kilka minut dusić mieszając, podawać z pieczywem. Opcjonalnie można dodać grzyby. Alina Jeleń dodaje też odrobinę kminku, który ułatwia trawienie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto