Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane

Redakcja
Kontynuujemy nasz cykl przepisy pomorskiej kuchni. Tym razem pani Janina Dąbrowska proponuje jajka faszerowane.

- To idealne danie na zbliżającą się wielkimi krokami Wielkanoc - mówi Janina Dąbrowska. - To danie jest bardzo proste do przyrządzenia i wzbogaci każdy stół bardzo efektownym wyglądem, a przy tym jest ono bardzo smaczne. Sama je wypróbowałam wielokrotnie i zawsze moi goście zajadali się tak przyrządzonymi jajkami.

Składniki: siedem jaj, ugotowane mięso - szynka, majonez, chrzan, szczypior, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, ogórek, 1/2 zielonej papryki, pomidor, pół dymki, twaróg naturalny, por, pieprz, sól.

Przyrządzanie: jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy je na połowę i usuwamy żółtka, a w wolne miejsca nakładamy farsz. Całość dekorujemy zieleniną i układamy na ładnym talerzyku.

Przygotowanie farszu: szynkę drobno pokroić, wymieszać z żółtkiem i majonezem, przyprawić. Uwaga - składniki farszu można dowolnie modyfikować i na przykład zamiast szynki dodać rybę.

- To taka potrawa, która może mieć różne oblicza - dodaje J. Dąbrowska. - To pole do popisu dla osób, które lubią w kuchni spędzić trochę więcej czasu. Serdecznie polecam takie małe "eksperymentowanie" i jajka faszerowane.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto