Kapusta z kminkiem

Dziś przepis na przepyszną, a zarazem łatwą do przyrządzenia kapustę z kminkiem poleca Danuta Kozikowska, przewodnicząca samorządu Uniwersytetu III Wieku, który działa przy Starogardzkim Centrum Kultury.

Składniki:

• 1/2 kg kapusty kiszonej
• 1 łyżka smalcu
• 1 łyżeczka kminku
• odrobina słodkiej papryki
• 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzenia:

Kapustę smażymy w rondelku z jedną łyżką smalcu, bez wody. Dodać jedną łyżeczkę kminku, parykę i ciągle mieszając gotować około 20 minut. Na koniec dodać jedną jedną łyżkę dżemu.
To danie to świetna propozycja na zimowe dni.
Smacznego!

Ewa Macholla

  • Polska Dziennik Bałtycki

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3