Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kapusta z kminkiem

Ewa Macholla
Dziś przepis na przepyszną, a zarazem łatwą do przyrządzenia kapustę z kminkiem poleca Danuta Kozikowska, przewodnicząca samorządu Uniwersytetu III Wieku, który działa przy Starogardzkim Centrum Kultury.

Składniki:

• 1/2 kg kapusty kiszonej
• 1 łyżka smalcu
• 1 łyżeczka kminku
• odrobina słodkiej papryki
• 1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzenia:

Kapustę smażymy w rondelku z jedną łyżką smalcu, bez wody. Dodać jedną łyżeczkę kminku, parykę i ciągle mieszając gotować około 20 minut. Na koniec dodać jedną jedną łyżkę dżemu.
To danie to świetna propozycja na zimowe dni.
Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto