Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karkówka z warzywami

Redakcja
Nasi Czytelnicy proponują tym razem karkówkę w ogórkach.

To składniki dla 6/8 osób: 1 kg karkówki bez kości, 0,5 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, główka czosnku, dwa duże ogórki kiszone, 250 ml wody z ogórków, sól, pieprz i ostra papryka.

Karkówkę kroimy w grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięso kładziemy drobno pokrojone pieczarki, cebulę, ogórki i czosnek. Wszystko doprawiamy, zalewamy wodą z kiszonych ogórków i przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika w temperaturze 150 stopni Celsjusza.

Podajemy z warzywami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto