To składniki dla 6/8 osób: 1 kg karkówki bez kości, 0,5 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, główka czosnku, dwa duże ogórki kiszone, 250 ml wody z ogórków, sól, pieprz i ostra papryka.
Karkówkę kroimy w grubsze plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięso kładziemy drobno pokrojone pieczarki, cebulę, ogórki i czosnek. Wszystko doprawiamy, zalewamy wodą z kiszonych ogórków i przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika w temperaturze 150 stopni Celsjusza.
Podajemy z warzywami.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?