Składniki
1,5 kg kurczaka,
5 dużych łyżek cukru,
8 dużych łyżek przyprawy maggi,
kostka masła lub margaryny.
Sposób przygotowania
Kurczaka poporcjować, cukier rozpuścić na ogniu do momentu, aż powstanie karmel.
Dodać 8 dużych łyżek przyprawy maggi i podgrzewać do zbrązowienia cały czas mieszając. Następnie należy dodać kostkę masła lub margaryny mieszając do rozpuszczenia.
Potem włożyć umyte i poporcjowane kawałki kurczaka, smażyć około godziny do zarumienienia.
Potrawę można podawać z ananasami, ryżem, posypać wiórkami kokosowymi.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?