Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kurczak po chińsku - przepis poleca Maria Seibert z Malborka

Redakcja

Składniki
1,5 kg kurczaka,
5 dużych łyżek cukru,
8 dużych łyżek przyprawy maggi,
kostka masła lub margaryny.

Sposób przygotowania
Kurczaka poporcjować, cukier rozpuścić na ogniu do momentu, aż powstanie karmel.
Dodać 8 dużych łyżek przyprawy maggi i podgrzewać do zbrązowienia cały czas mieszając. Następnie należy dodać kostkę masła lub margaryny mieszając do rozpuszczenia.
Potem włożyć umyte i poporcjowane kawałki kurczaka, smażyć około godziny do zarumienienia.

Potrawę można podawać z ananasami, ryżem, posypać wiórkami kokosowymi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto