Kurczak po chińsku - przepis poleca Maria Seibert z Malborka

Składniki
1,5 kg kurczaka,
5 dużych łyżek cukru,
8 dużych łyżek przyprawy maggi,
kostka masła lub margaryny.

Sposób przygotowania
Kurczaka poporcjować, cukier rozpuścić na ogniu do momentu, aż powstanie karmel.
Dodać 8 dużych łyżek przyprawy maggi i podgrzewać do zbrązowienia cały czas mieszając. Następnie należy dodać kostkę masła lub margaryny mieszając do rozpuszczenia.
Potem włożyć umyte i poporcjowane kawałki kurczaka, smażyć około godziny do zarumienienia.

Potrawę można podawać z ananasami, ryżem, posypać wiórkami kokosowymi.

Redaktor

  • Polska Dziennik Bałtycki

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3