Składniki:
a 1/2 kg ziemniaków gotowanych
a 1/2 kg ziemniaków surowych
a 3 szklanki mąki, najlepiej żytniej
a sól
a cebula
a boczek
Przygotowanie:
• Ziemniaki surowe utrzeć jak na placki • połączyć ze zmielonymi ziemniakami gotowanymi • do ziemniaczanej masy dodać mąkę, trochę posolić i dobrze wyrobić na jednolitą masę • kłaść na posolony wrzątek niewielkie kluski • na patelni podsmażyć skwarki z boczku i zeszklić cebulę • polać tym kluski po ugotowaniu • dla uatrakcyjnienia i wzbogacenia dania podawać z surówkami, np. z kiszonej kapusty
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?