Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przekąska z wędzonym kurczakiem

Redakcja
Kontynuujemy naszą rubrykę, w której prezentujemy ulubione przepisy kulinarne naszych Czytelników. Małgorzata Felix z Malborka poleca szybką przekąskę z wędzonym kurczakiem.

Składniki 1 nieduża kapusta pekińska (lub pół większej), 2 wędzone udka z kurczaka (lub 1 podwójna pierś wędzona), świeży ogórek, sos koperkowo-ziołowy.

Sposób przygotowania Kapustę pekińską opłukać i poszatkować, doprawić gotowym sosem koperkowo-ziołowym (wg przepisu na opakowaniu). Dodać pokrojonego w półplasterki ogórka i wymieszać. Na wierzch układamy cząstki wędzonego kurczaka (dowolnej wielkości) i delikatnie mieszamy. Podawać z bagietką pszenną.

Dla smakoszy kukurydzy konserwowej: można również ją dodać do sałatki (na tę ilość wystarczy 1/2 puszki kukurydzy).

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto