Składniki 1 nieduża kapusta pekińska (lub pół większej), 2 wędzone udka z kurczaka (lub 1 podwójna pierś wędzona), świeży ogórek, sos koperkowo-ziołowy.
Sposób przygotowania Kapustę pekińską opłukać i poszatkować, doprawić gotowym sosem koperkowo-ziołowym (wg przepisu na opakowaniu). Dodać pokrojonego w półplasterki ogórka i wymieszać. Na wierzch układamy cząstki wędzonego kurczaka (dowolnej wielkości) i delikatnie mieszamy. Podawać z bagietką pszenną.
Dla smakoszy kukurydzy konserwowej: można również ją dodać do sałatki (na tę ilość wystarczy 1/2 puszki kukurydzy).
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?