Przekąska z wędzonym kurczakiem

Kontynuujemy naszą rubrykę, w której prezentujemy ulubione przepisy kulinarne naszych Czytelników. Małgorzata Felix z Malborka poleca szybką przekąskę z wędzonym kurczakiem.

Składniki 1 nieduża kapusta pekińska (lub pół większej), 2 wędzone udka z kurczaka (lub 1 podwójna pierś wędzona), świeży ogórek, sos koperkowo-ziołowy.

Sposób przygotowania Kapustę pekińską opłukać i poszatkować, doprawić gotowym sosem koperkowo-ziołowym (wg przepisu na opakowaniu). Dodać pokrojonego w półplasterki ogórka i wymieszać. Na wierzch układamy cząstki wędzonego kurczaka (dowolnej wielkości) i delikatnie mieszamy. Podawać z bagietką pszenną.

Dla smakoszy kukurydzy konserwowej: można również ją dodać do sałatki (na tę ilość wystarczy 1/2 puszki kukurydzy).

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3