Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka wiosenna na święta

rk
Joanna Płotka swą sałatkę podaje na wielkanocne śniadanie
Joanna Płotka swą sałatkę podaje na wielkanocne śniadanie Fot. R. Kościelniak
Jak zrobić pyszną sałatkę wiosenną zdradza Joanna Płotka z Celbowa.

Składniki:
puszka soczewicy,
puszka kukurydzy,
ser feta,
pół główki kapusty pekińskiej,
pół ogórka świeżego,
1 jajko,
2-3 łyżki oliwy,sól i pierz do smaku.

Sposób przyrządzania: Jajko ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać ze skorupki. Ser feta, kapustę pekińską, ogórek i jajko pokroić w kostkę. Otworzyć puszki z kukurydzą i soczewicą i odsączyć. Wszystkie produkty wrzucić do jednej miski i delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę. Gotową sałatkę wstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
- Te sałatkę zawsze przygotowuję na wielkanocne śniadanie - mówi Joanna Płotka. - Domownicy wówczas mówią, że czują już smak wiosny, która się podczas świąt zazwyczaj budzi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto