Składniki:
puszka soczewicy,
puszka kukurydzy,
ser feta,
pół główki kapusty pekińskiej,
pół ogórka świeżego,
1 jajko,
2-3 łyżki oliwy,sól i pierz do smaku.
Sposób przyrządzania: Jajko ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać ze skorupki. Ser feta, kapustę pekińską, ogórek i jajko pokroić w kostkę. Otworzyć puszki z kukurydzą i soczewicą i odsączyć. Wszystkie produkty wrzucić do jednej miski i delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę. Gotową sałatkę wstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
- Te sałatkę zawsze przygotowuję na wielkanocne śniadanie - mówi Joanna Płotka. - Domownicy wówczas mówią, że czują już smak wiosny, która się podczas świąt zazwyczaj budzi.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?