Składniki: opakowanie pierożków tortellini z mięsem, por (biała część), puszka kukurydzy, 25 dag szynki konserwowej, majonez.
Przygotowanie. Moim bliskim i gościom często serwuję sałatkę z tortellini. Bardzo ją lubią. Przepis jest prosty. Tortellini ugotować, odcedzić, ostudzić, przełożyć do miski, dodać sparzoną białą część pora, pokrojoną w kostkę szyneczkę i kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Można dodać również ser pokrojony w kostkę i/lub ananasa z puszki.
Sałatkę robi się szybko, pozostały czas, który mieliśmy przeznaczony na gotowanie, proponuję wykorzystać na rozmowę lub spacer z tymi, których kochamy.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?