Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sanepid ostrzega: W kiełbasie surowej metka łososiowa MAP oraz w mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki Salmonelli

red.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów:
Wykryto pałeczeki Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów: Wykryto pałeczeki Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej https://gis.gov.pl
W kiełbasie surowej metka łososiowa MAP oraz w mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki Salmonelli spp - ostrzega Główny Inspektor Sanitarny.

W kiełbasie surowej metka łosiosowa MAP oraz w mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki Salmonelli spp.
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta podaje Biuro Prasowe GIS.
O którą firmę i serie produktów chodzi?

Produkt - Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.

Produkt - Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 24.03.2019 r.

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli: Producent podjął działania w celu wycofania kwestionowanych partii produktów z obrotu. Dodatkowo, producent podjął decyzję o wycofaniu następującego produktu:

Produkt - Kiełbasa surowa metka łososiowa

Producent - P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203

Numer partii – 72

Data produkcji - 13.03.2019 r.

Data przydatności do spożycia - 27.03.2019 r.

Główny Lekarz Weterynarii poinformował o powyższych wynikach Głównego Inspektora Sanitarnego, który następnie poinformował odpowiednie organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej o konieczności podjęcia działań w celu monitorowania wycofania kwestionowanej partii produktów z obrotu.

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu do czasu podjęcia skutecznych działań mających na celu eliminację Salmonella, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej w ww. zakładzie.

Państwowa Inspekcja Sanitarna monitoruje proces wycofywania kwestionowanych produktów z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.

Przegląd najważniejszych wydarzeń ostatnich dni:

POLECAMY NA STREFIE AGRO:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto