Składniki
Spód ciasta: 1 szklanka mąki, 1/3 kostki tłuszczu, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 jajko
Razem wszystko zagnieść i wyłożyć na blachę.
Masa serowa: 1 kg twarogu, 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 niepełna szklanka oleju, 1 waniliowy, bakalie
Przygotowanie
Twaróg przekręcić przez maszynkę. Przemielony ukręcić z cukrem i olejem, a także z żółtkami. Na koniec dodać budyń i ubite białko. Budyniu nie gotować, tylko dodać do twarogu prosto z paczki.
Masa budyniowa:
Ugotować budyń z 0,5 litrem mleka. Do gorącego budyniu dodać pół kostki tłuszczu. Gdy masa ostygnie wymieszać z czterema żółtkami jajek. Na koniec dodać ubite białka. Całość wyłożyć na masę serową. Piec około 1 godziny w temperaturze około 180 stopni Celsjusza.
Smacznego!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?