Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sernik, który rozpływa się w ustach

Tomasz Smuga
Kuchnia Pomorza jest tak bogata i zróżnicowana jak cały ten region. Pod tą nazwą kryją się bowiem smaki Kaszub, Kociewia, Żuław... A wszystkie niezwykłe, komponowane przez gospodynie domowe w zależności od zasobów ...

Kuchnia Pomorza jest tak bogata i zróżnicowana jak cały ten region. Pod tą nazwą kryją się bowiem smaki Kaszub, Kociewia, Żuław... A wszystkie niezwykłe, komponowane przez gospodynie domowe w zależności od zasobów spiżarni, czy pory roku.

Sernik pływający

Ciasto:
1 kg twarogu zmielonego
0,5 szklanki oliwy
1 szklanka mleka
3 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe (bez cukru)
2 całe jajka
4 żółtka
2 paczki cukru waniliowego
Wszystko zmiksować w garnku.

Spód:
2 szklanki mąki wrocławskiej
2 szklanki cukru
10 dkg masła
1 łyżka smalcu
2 łyżki proszku do pieczenia
2 całe jajka
2 żółtka
Z ciasta zrobić wysoki brzeg. Piec przez 60 min. w temperaturze 190-200 stopni. Ubić 6 białek z 1 szklanką cukru i 1 budyniem. Posmarować upieczone ciasto i piec przez 15 minut. Zostawić w piecu, aby wystygło.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto