Śledzik po ustecku

Śledzik po ustecku to potrawa Lokalnej Organizacji Turystycznej w Ustce

Składniki:
śledź, świeża śmietanka, pęczki drobno posiekanego szczypiorku, świeżo zmielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania potrawy:
Ubić śmietankę na sztywno. Odsączyć śledzie, następnie drobno posiekać. Zmieszać świeżą śmietanę, posiekane śledzie i szczypiorek-dodać czarny pieprz do smaku. Masę śledziową odstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godz., a najlepiej na całą noc. Wyjąć masę z zamrażalnika, pozostawić na jakiś czas w temperaturze pokojowej. Przybrać rzodkiewką, plasterkami cytryny, piórkami koperku.

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3