Składniki:
śledź, świeża śmietanka, pęczki drobno posiekanego szczypiorku, świeżo zmielony czarny pieprz.
Sposób przygotowania potrawy:
Ubić śmietankę na sztywno. Odsączyć śledzie, następnie drobno posiekać. Zmieszać świeżą śmietanę, posiekane śledzie i szczypiorek-dodać czarny pieprz do smaku. Masę śledziową odstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godz., a najlepiej na całą noc. Wyjąć masę z zamrażalnika, pozostawić na jakiś czas w temperaturze pokojowej. Przybrać rzodkiewką, plasterkami cytryny, piórkami koperku.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?