Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śledzik po ustecku

Redakcja
Śledzik po ustecku to potrawa Lokalnej Organizacji Turystycznej w Ustce

Składniki:
śledź, świeża śmietanka, pęczki drobno posiekanego szczypiorku, świeżo zmielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania potrawy:
Ubić śmietankę na sztywno. Odsączyć śledzie, następnie drobno posiekać. Zmieszać świeżą śmietanę, posiekane śledzie i szczypiorek-dodać czarny pieprz do smaku. Masę śledziową odstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godz., a najlepiej na całą noc. Wyjąć masę z zamrażalnika, pozostawić na jakiś czas w temperaturze pokojowej. Przybrać rzodkiewką, plasterkami cytryny, piórkami koperku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto