Czekolada z nadzieniem
Składniki:
1,5 kostki margaryny Kasi,
0,5 kg mleka w proszku,
3 łyżki kakao,
3 szklanki cukru,
10 łyżek mleka,
herbatniki,
kawałki orzechów.
Przygotowanie:
Margarynę i cukier wraz z 10 łyżkami mleka roztopić w garnku na małym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia.
W tym samym czasie dokładnie wymieszać mleko w proszku z kakaem, po czym dodać do roztopionej wcześniej masy. Dokładnie i energicznie mieszać, dodając kawałki orzechów i herbatników. Szybko wyłożyć do blaszki i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego!
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?