Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Słodkości z herbatnikami i orzeszkami

Katarzyna Kreja
Wiosna zbiliża się do nas małymi kroczkami. Mimo zimna, dzieci coraz częściej i chętniej spędzają czas na dworze. Specjalnie z myślą o nich prezentujemy przepis Gizeli Rogalewskiej z Pelplina na zapewniającą dużą dawkę energii czekoladę. - Moje wnuki uwielbiają słodkości - mówi pani Gizela. - Z wielką przyjemnością robię dla nich czekoladę według domowej receptury. Samo przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a efekt - znakomity.

Czekolada z nadzieniem

Składniki:
1,5 kostki margaryny Kasi,
0,5 kg mleka w proszku,
3 łyżki kakao,
3 szklanki cukru,
10 łyżek mleka,
herbatniki,
kawałki orzechów.

Przygotowanie:
Margarynę i cukier wraz z 10 łyżkami mleka roztopić w garnku na małym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia.
W tym samym czasie dokładnie wymieszać mleko w proszku z kakaem, po czym dodać do roztopionej wcześniej masy. Dokładnie i energicznie mieszać, dodając kawałki orzechów i herbatników. Szybko wyłożyć do blaszki i pozostawić do ostygnięcia.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto