18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczna potrawa i dobra na każdą okazję

Joanna Surażyńska
Przepisem na sałatkę z czerwoną fasolą podzielił się nasz Czytelnik Igor Stankiewicz z Kościerzyny.

- Lubię proste potrawy, które można szybko przygotować - mówi Igor Stankiewicz. - Najchętniej przyrządzam właśnie różnego rodzaju sałatki. Kiedy spodziewam się gości, korzystam z kilku sprawdzonych przepisów. Można je wykorzystać na różne rodzinne uroczystości czy święta. Wydaje mi się, że sałatki zawsze cieszą się powodzeniem. Nie znam nikogo, kto by ich nie lubił. Wiadomo, że niektóre przepisy pozostawiają wiele do życzenia, dlatego sam raczej nie eksperymentuję. Wolę korzystać ze sprawdzonych receptur. Wówczas mam pewność, że spotkanie nie zakończy się katastrofą.

Sałatka z czerwoną fasolą

_Składniki: _2 puszki czerwonej fasoli, 2 puszki kukurydzy i groszku, papryka konserwowa
ogórek konserwowy (wg uznania), 1 cebula, ser żółty, sól, pieprz, majonez.

Wykonanie:
Kukurydzę, groszek i fasolę odcedzić, ogórki i paprykę pokroić w średnią kostkę, następnie zaś cebulę na drobno. Wszystko wymieszać w dużej misce. Następnie na tarce zetrzeć ser. Dodać majonez i przyprawy (do smaku). Jeśli sałatkę przygotowujemy dużo wcześniej, majonez trzeba dodać bezpośrednio przed podaniem.
Życzymy smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto