Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Soczyste medaliony z piersi z kurczaka

Edyta Okoniewska
W tym tygodniu przepisem na soczyste medaliony podzielił się z nami Kuba Wasiak z powiatu kościerskiego. Jak sam przyznaje w kuchni ceni przede wszystkim różnorodność i pomysłowość. Sam bardzo często wymyśla przepisy na rozmaite potrawy lub też udoskonala te dobrze już znane. Pan Kuba uwielbia dania z drobiu.


Soczyste medaliony z piersi z kurczaka

Składniki: 3 piersi z kurczaka, 15 dag pieczarek, 1 duża cebula, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, majonez, sól, pieprz.

Wykonanie: Na początku należy oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić piersi z kurczaka na małe kawałki. Następnie umyć i pokroić pieczarki oraz cebulę w kosteczkę, ser zetrzeć na tarce. Wszystko razem wymieszać, dodać jajka, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Rozgrzać olej na patelni i łyżką kłaść na patelnię masę, formując medaliony. Potrawę można podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz surówką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto