Soczyste medaliony z piersi z kurczaka
Składniki: 3 piersi z kurczaka, 15 dag pieczarek, 1 duża cebula, 15 dag żółtego sera, 2 jajka, majonez, sól, pieprz.
Wykonanie: Na początku należy oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić piersi z kurczaka na małe kawałki. Następnie umyć i pokroić pieczarki oraz cebulę w kosteczkę, ser zetrzeć na tarce. Wszystko razem wymieszać, dodać jajka, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Rozgrzać olej na patelni i łyżką kłaść na patelnię masę, formując medaliony. Potrawę można podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz surówką.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?