Przepis na niecodzienny tort zdradza nam Teresa Landowska z Ogorzelin.
_Składniki: _7 jaj, 1 1/2 szklanki cukru, 1 1/2 szklanki mleka, 1 cukier waniliowy, 2 kostki masła, bakalie, czekolada, galaretka wiśniowa, wydrylowanie wiśnie
Wykonanie: jajka z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym parzyć w garnku, w wodnej kąpieli, tak długo, aż masa zgęstnieje. Oddzielnie utrzeć masło, do którego dodać przestudzoną masę. Podzielić wszystko na dwie części. Do jednej dodać kakao i bakalie, do drugiej kawałki czekolady. Do tortownicy wlewamy ciemną, potem jasną masą. Na górę owoce i galaretka.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?