Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wakacyjna kuchnia

EDA
Śledziowe koreczki są dobre na każdą okazję. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a smakują niemal każdemu. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lipach i Zamku Kiszewskim mają sprawdzony sposób na to, jak przygotować tę pyszną przekąskę.

Najlepiej do koreczków nadają się filety śledzi solonych matiasów. Filety należy moczyć przez 4 godziny w słodkim mleku i przekroić wzdłuż. W każdą z części włożyć kawałki papryki i zwinąć je w rulon. Następnie cebulkę pokrojoną w drobną kostkę lekko podsmażyć, zalać oliwą i krótko zagotować (dzięki temu śledzie polane taką oliwą będą dłużej świeże). Kiedy oliwa z cebulką wystygną, dodać posiekany koper lub szczypior i zalać tym koreczki.

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na koscierzyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto