Składniki:
8 jaj,
2 łyżki słodkiej śmietany 18 proc.,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku,
starty ostry ser żółty,
bułka tarta,
olej,
sól i pieprz.
Sposób przyrządzania: jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie ostrym nożem szybkim ruchem przekroić wzdłuż na pół razem ze skorupką. Ostrożnie wyjąć jajko ze skorupki (tak by jej nie uszkodzić) i drobno posiekać. Dodać śmietankę, ser i zieleninę, posolić i posypać pieprzem.
Masę delikatnie wymieszać i napełnić nią skorupki. Tak przygotowane jajka panierować w tartej bułce i smażyć na oleju (skorupką do góry) na złoty kolor. Warto tak przygotowaną potrawę podawać na ciepło.
- Jajka faszerowane są znakomitą propozycją na wielkanocny stół - zapewnia Maria Szefka. - Życzę wszystkim czytelnikom smacznego oraz zdrowych i wesołych świąt.
Chwalcie się przepisami
Zachęcamy Czytelników do przysyłania swoich własnych przepisów kulinarnych na smakowite regionalne potrawy. Przepisy można przesyłać za pośrednictwem internetu na adres [email protected] lub pocztą na adres 84-100 Puck, Plac Wolności 31.
Można też przynieść recepturę osobiście do redakcji w Pucku. Warto do przepisu dołączyć fotografię gotowego już dania.
Zapraszamy Czytelników od poniedziałku do piątku w godz. 9-16. W ten sposób wzbogacimy naszą pomorską kuchnię regionalną, która słynie ze smakowitych dań.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?