Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne jajka z pieczarkami

Redakcja
W tym tygodniu proponujemy jajka z pieczarkami. Przepis nadesłał nam pan Michał Smuga z Wejherowa.

Składniki:
4 jajka na twardo,
10 pieczarek,
1/2 cebuli,
2 łyżki posiekanej natki,
2 łyżki majonezu,
łyżka oleju,
sól, pieprz, tymianek

Sposób przyrządzenia:

1. Pieczarki i cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, włożyć grzyby, oprószyć szczyptą tymianku i przesmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Ostudzić.
2. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtko. Pieczarki i cebulę zmiksować z żółtkami. Dodać majonez i natkę, wymieszać. Przyprawić do smaku.
3. Pastą napełnić połówki jajek.

Czas przyrządzenia - 20 minut

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto