Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledź w oleju

Składniki:
1 opakowanie śledzi typu...
fot. Fot. T. Bołt

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

Śledź w olejuSkładniki: 1 opakowanie śledzi typu matijas olej, sok z cytryny sól, pieprz Przyrządzanie: Tradycyjne śledzie solone płuczemy i moczymy w mleku przynajmniej przez 12 godzin, a śledzie w zalewie typu matias wystarczy jedynie opłukać i osuszyć. Tak przygotowane ryby kroimy w kostkę o boku około 2–3 cm i układamy warstwowo na przemian z drobno posiekaną cebulą. Każdą z warstw oprószamy odrobiną soli i pieprzu, całość zalewamy oliwą lub olejem wymieszanym z sokiem z cytryny. Świąteczne przepisy pomorskich KGW. Ryby [ZDJĘCIA]

Zobacz również

Nie tylko o świecie kawy i herbaty. Rozmowa z Sylwią Mokrysz, współwłaścicielką firmy

ROZMOWA
Nie tylko o świecie kawy i herbaty. Rozmowa z Sylwią Mokrysz, współwłaścicielką firmy

Trefl - drużyna skrojona na lokaty tuż za podium

NOWE
Trefl - drużyna skrojona na lokaty tuż za podium

Polecamy

Reklamy na VOD już w Polsce – będziesz oglądać?

Reklamy na VOD już w Polsce – będziesz oglądać?

Ważna zmiana w Tatrach! Sprawdź, czego nie będziesz już mógł robić w majówkę

Ważna zmiana w Tatrach! Sprawdź, czego nie będziesz już mógł robić w majówkę

Czytanie ze zrozumieniem – można się go nauczyć. Techniki i porady

Czytanie ze zrozumieniem – można się go nauczyć. Techniki i porady