Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]
12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół
Ryba po greckuSkładniki: filet z pangi, mintaja lub dorsza keczup marchew - pół kilo korzeń pietruszki, cebula sól, pieprz, cukier bulion na włoszczyźnie koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie Przyrządzanie: Obierz warzywa i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokrój w piórka. Podsmaż wszystkie warzywa w dużym garnku, na oleju. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Smaż jeszcze około 10 minut, ciągle mieszając. Gdy będą już miękkie, dopraw je do smaku kostką bulionową. Rybę w mące obsmaż na patelni, a następnie przykryj warzywami. Potrawa dobra na zimno i na ciepło. Przepisy przygotowane w oparciu o informacje zawarte w serwisach:www.mojegotowanie.pl,www.przepisy.pl,www.smacznego24.pl,www.kulinarne-przepisy.com, http://wiejskakuchnia.blox.pl