Bigos z cebuli z pieczarkami. Smaczne danie na obiad - przepis
Bigos z cebuli z pieczarkami
Składniki:
- 80 dkg cebuli,
- 1 papryka czerwona,
- 0,5 kg kiełbasy (zwyczajna),
- 3 liście laurowe,
- kilka ziarenek ziela angielskiego,
- keczup pikantny,
- mała śmietana 18 procent,
- 20 dkg pieczarek,
- olej, sól, pieprz.
Wykonanie:
Do brytfanki, na zimny olej, wkładamy pokrojoną w półkrążki cebulę, paprykę, i prażymy do miękkości. W drugim naczyniu, na niewielkiej ilości oleju, przesmażamy pokrojoną w niedużą kostkę kiełbasę i pieczarki. Po czym dodajemy ją do cebuli i wlewamy pół szklanki rosołu (może być warzywny), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz keczup. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy powoli śmietanę, uważając, żeby się nie zważyła. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut i potrawa gotowa.
Smacznego!
Widzisz wypadek? Coś cię zaniepokoiło? Chcesz się czymś pochwalić?
Pisz do nas na: [email protected] lub zostaw nam wiadomość na facebooku
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?