Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wigilijna zupa migdałowa

Składniki:

100 g migdałów
100 g...
fot. https://pixabay.com

Boże Narodzenie 2018. Jakie owoce i warzywa na świąteczny stół? [TOP 10 potraw]

Wigilijna zupa migdałowaSkładniki: 100 g migdałów 100 g ryżu litr mleka łyżeczka cukru lub miodu 1/2 łyżeczki cynamonu laska wanilii 50 g płatków migdałowych sól do smaku Sposób przygotowania Migdały obierz z łupin. Aby usunąć skórkę z migdałów, sparz je wrzątkiem. Odczekaj chwilę (ok. 10 minut). Następnie należy schłodzić je i odcedzić. Po chwili wystarczy nacisnąć kciukiem i palcem wskazującym na spiczastą część, a migdał sam wyskoczy ze skórki. Tak przygotowane migdały zmiel w elektrycznym młynku do kawy lub zmiksuj przy pomocy blendera na gruby pył. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Zagotuj mleko z dodatkiem zmielonych migdałów, wanilii, cukru/miodu i cynamonu. Dodaj ugotowany ryż oraz rodzynki i gotuj jeszcze przez 3 minuty.

Zobacz również

Horoskop dzienny na wtorek. Sprawdź!

NOWE
Horoskop dzienny na wtorek. Sprawdź!

Prof. Maciej Małecki zostanie nowym prorektorem UJ ds. Collegium Medicum

Prof. Maciej Małecki zostanie nowym prorektorem UJ ds. Collegium Medicum

Polecamy

Film znad morza podbija internet. "Bursztynowe zbiory, jakich dawno nie było"

Film znad morza podbija internet. "Bursztynowe zbiory, jakich dawno nie było"

Muzeum Kaszubskie zaprasza na pełną atrakcji Noc Muzeów 2024 w Kartuzach

Muzeum Kaszubskie zaprasza na pełną atrakcji Noc Muzeów 2024 w Kartuzach

Pomysł na weekend: jak biwakować legalnie w lesie? Gdzie znaleźć miejsca biwakowe?

Pomysł na weekend: jak biwakować legalnie w lesie? Gdzie znaleźć miejsca biwakowe?