MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki z bakaliami i makiem

Składniki:

mak 100 g,...
fot. archiwum PP

Boże Narodzenie 2019. Jakie owoce i warzywa na świąteczny stół? [TOP 10 potraw]

Łazanki z bakaliami i makiemSkładniki: mak 100 g, rodzynki 4 łyżki, cukier wanilinowy 1 łyżka, miód 4 łyżki, migdały posiekane 4 łyżki, skórka pomarańczowa, mąka 1 szklanka, 2 jaja, sól do smaku Sposób przygotowania Mak zalać wrzącą wodą i gotować przez 30 min. Ostudzić, zemleć trzykrotnie. Rodzynki sparzyć i osączyć, miód rozpuścić. Mak wymieszać z migdałami, skórką pomarańczową i rodzynkami. Dodać cukier wanilinowy i miód. Do miski wsypać mąkę, wbić jajo, dodać sól. Zagnieść ciasto, rozwałkować i pokroić w drobne romby. Ugotować, odsączyć i wymieszać z masą makową. (Winiary.pl)

Zobacz również

Liga Narodów siatkarzy: Francuzi drugi raz najlepsi

Liga Narodów siatkarzy: Francuzi drugi raz najlepsi

Mnóstwo ludzi na starachowickich Piachach. Tak relaksowali się nad wodą (ZDJĘCIA)

Mnóstwo ludzi na starachowickich Piachach. Tak relaksowali się nad wodą (ZDJĘCIA)

Polecamy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

TYLKO U NAS
Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!