Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bożonarodzeniowe babeczki z czekoladą

Anna Sztym
Przepis na świąteczne czekoladowe babeczki przesłała Mirosława Szpalerska.

Składniki:

5 czekolad gorzkich (ok. 0,5 kg), 1 kostka margaryny, 1 szkl. cukru, 2 op. cukru waniliowego oraz 1 szkl. mąki, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 paczka krojonych orzechów laskowych

Wykonanie:

czekolady, margarynę, cukier i cukier waniliowy rozpuścić, a następnie ostudzić. Do czekoladowej masy dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia oraz orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wkładać łyżką do papierowych foremek na babeczki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Babeczki są idealne na świąteczny podwieczorek. Mają około 3 tygodnie trwałości.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto