Składniki:
5 czekolad gorzkich (ok. 0,5 kg), 1 kostka margaryny, 1 szkl. cukru, 2 op. cukru waniliowego oraz 1 szkl. mąki, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 paczka krojonych orzechów laskowych
Wykonanie:
czekolady, margarynę, cukier i cukier waniliowy rozpuścić, a następnie ostudzić. Do czekoladowej masy dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia oraz orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wkładać łyżką do papierowych foremek na babeczki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Babeczki są idealne na świąteczny podwieczorek. Mają około 3 tygodnie trwałości.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?