2 z 6
Poprzednie
Następne
Dania z truskawkami. Najlepsze przepisy gwiazd. Truskawki według Gessler, Okrasy, Starmach. Oto najlepsze przepisy na truskawki!
Anny Starmach jaglanka z truskawkami
Składniki:
50 g kaszy jaglanej
100 ml wody
150 ml mleka
8 truskawek
1 garść malin (świeżych lub mrożonych)
1 łyżka jasnego miodu
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru waniliowego
Wykonanie:
Wodę zagotować z mlekiem.
Kaszę jaglaną przesypać na sitko, opłukać najpierw pod zimną, a potem pod gorącą wodą.
Przełożyć kaszę do rondelka z wodą i mlekiem, dodać wiórki kokosowe, cukier waniliowy, rondelek przykryć i gotować na małym ogniu 10–12 minut.
Po tym czasie dodać owoce i gotować kolejne 3 minuty.
Gotową jaglankę przełożyć do miseczek, dodać miód, wymieszać.
źródło: aniastarmach.pl