Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera...
fot. 123rf

Fasolka szparagowa - czy warto ją jeść? Jak wykorzystać to warzywo w kuchni? Sprawdź

Fasolka szparagowa - jakie ma właściwości?

Fasola szparagowa to również świetne źródło witamin. Zawiera sporo witaminy C, A oraz beta-karotenu. W tym warzywie znaleźć można również dużo związków mineralnych. Fasolka zawiera całkiem sporo potasu, fosforu, magnezu i wapnia. Indeks glikemiczny fasolki szparagowej wynosi 15, co oznacza, że mogą ją spożywać diabetycy.

Zobacz również

Od 1 maja zmiany komendantów w Komendzie Miejskiej Policji w Bydgoszczy i Toruniu

Od 1 maja zmiany komendantów w Komendzie Miejskiej Policji w Bydgoszczy i Toruniu

Majówka w Toruniu. Tak będzie funkcjonować komunikacja miejska, sklepy i urzędy

O TYM SIĘ MÓWI
Majówka w Toruniu. Tak będzie funkcjonować komunikacja miejska, sklepy i urzędy

Polecamy

31-letni lęborczanin nie posłuchał policjantów i złamał zakaz zbliżania się do żony

31-letni lęborczanin nie posłuchał policjantów i złamał zakaz zbliżania się do żony

Przełomowe odkrycie, które pomoże w odchudzaniu! Ta tkanka spala najwięcej kalorii

Przełomowe odkrycie, które pomoże w odchudzaniu! Ta tkanka spala najwięcej kalorii

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana