MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjesz lody w Wieruszowie? Sprawdź kuszące smakiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lodziarnie w Wieruszowie
Najlepsze lodziarnie w Wieruszowie Kerkez
Zobacz, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Wieruszowie. Wakacyjny czas z pewnością większości z nas kojarzy się z lodami. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego orzeźwiającego deseru. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Wieruszowie.

Spis treści

Gdzie zjeść lody w Wieruszowie?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Wieruszowie

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Wieruszowie, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Wieruszowie?

Ten popularny deser cechuje duża różnorodność rodzajów. W okresie letnim w wielu miejscach znajdują się lodziarnie serwujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody produkuje się z proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Można jednak spotkać w Wieruszowie lodziarnie, w których śladami poprzedników wykonuje się pracę z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały lody kiedyś?

W czasach PRL-u produkcja lodów w Polsce rozwinęła się, a ich konsumpcja stała się popularna. We wczesnych latach tego okresu rzemieślnicy wytwarzali je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z solą i lodem. Nakładali je za pomocą łyżek na andruty i wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były zbyt urozmaicone. Najczęściej były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z upływem czasu powstawały nowe smaki, a ich produkcja stawała się coraz większa. Podawane były w waflowych pucharkach, zaczęły pojawiać się także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Jajka pieczone z fetą i pomidorkami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wieruszow.naszemiasto.pl Nasze Miasto