MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie zjeść lody w Krynicy Morskiej? Odkryj miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie się wybrać na lody w Krynicy Morskiej?
Gdzie się wybrać na lody w Krynicy Morskiej? jenifoto
Przeczytaj, gdzie możesz znaleźć lodziarnie w Krynicy Morskiej. Niewątpliwie lody są przez wszystkich kojarzone z latem. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego ożywczego deseru. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Krynicy Morskiej.

Spis treści

Tutaj zjesz lody w Krynicy Morskiej

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Krynicy Morskiej

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Krynicy Morskiej? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody możesz zjeść w Krynicy Morskiej?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W czasie kiedy gości u nas lato na każdym rogu znajdują się lodziarnie podające lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Zazwyczaj lody produkowane są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Można jednak spotkać w Krynicy Morskiej lodziarnie, w których podobnie, jak dawniej wykonuje się produkt z najwyższą starannością i dbałością o jakość, stosując przy tym tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Lody dawniej

W czasach po II wojnie światowej produkcja lodów w Polsce rozwinęła się, a ich spożywanie stało się bardzo popularne. W początkowych latach tego okresu rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z lodem i solą. Nakładali je za pomocą łyżek na wafle lub andruty. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były urozmaicone. Na ogół były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z upływem czasu komponowano nowe smaki, a ich produkcja rosła w siłę. Podawane były w waflowych pucharkach, stały się dostępne także lody w gałkach.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na krynicamorska.naszemiasto.pl Nasze Miasto