MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Uczniowie szkół podstawowych na boiskach rywalizowali o puchar [ZDJĘCIA]

Uczniowie szkół podstawowych na boiskach rywalizowali o puchar [ZDJĘCIA]

Trwa kadrowa rewolucja w ŁKS Commercecon. Teraz odejścia trenerów

Trwa kadrowa rewolucja w ŁKS Commercecon. Teraz odejścia trenerów

Polecamy

Tylko remis Pomezanii w Kolbudach. Bramka i czerwona kartka Tomasza Grabowskiego

Tylko remis Pomezanii w Kolbudach. Bramka i czerwona kartka Tomasza Grabowskiego

Prawie 14 mln zł odszkodowania za działkę na Westerplatte

Prawie 14 mln zł odszkodowania za działkę na Westerplatte

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad