MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Pożar katedry w Gorzowie. Ogień tlił się już przed 1 lipca?

NOWE
Pożar katedry w Gorzowie. Ogień tlił się już przed 1 lipca?

Pchli targ w Toruniu: w niedzielę tymczasowo w nowym miejscu

NOWE
Pchli targ w Toruniu: w niedzielę tymczasowo w nowym miejscu

Polecamy

Życie nocne w Trójmieście – świat nocnych klubów Gdańska, Gdyni i Sopotu.

Życie nocne w Trójmieście – świat nocnych klubów Gdańska, Gdyni i Sopotu.

Gdańskie cmentarze, Park Oliwski i ZOO zamknięte. To z powodu silnego wiatru

Gdańskie cmentarze, Park Oliwski i ZOO zamknięte. To z powodu silnego wiatru

Karambol czterech osobówek na Obwodnicy Trójmiasta

Karambol czterech osobówek na Obwodnicy Trójmiasta