MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Nowe poidełka w parkach Stargardu – mieszkańcy skorzystają z czystej i zdrowej wody

NOWE
Nowe poidełka w parkach Stargardu – mieszkańcy skorzystają z czystej i zdrowej wody

Zderzenie osobówki z autobusem w Krzyżanowie i potrącenie 16-latka w Malborku

Zderzenie osobówki z autobusem w Krzyżanowie i potrącenie 16-latka w Malborku

Polecamy

W Starej Kiszewie za darmo wykonają kobietom USG piersi i węzłów chłonnych

W Starej Kiszewie za darmo wykonają kobietom USG piersi i węzłów chłonnych

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie

Brak pomysłu na urlop? Sprawdź wydanie „Wakacje Last Minute”!

Brak pomysłu na urlop? Sprawdź wydanie „Wakacje Last Minute”!