18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Krokiety do świątecznego barszczyku

Maria Sowisło
sxc.hu
Prezentujemy przepis na przepyszne, krokiety z kapustą i grzybami Justyny Schulz z Rytla Kalisk. Zanim je przygotujemy, trzeba usmażyć naleśniki i układać je na odwróconym dnem talerzu.

Nadzienie krokietów

80 dag kapusty kwaszonej, 4 dag grzybów suszonych, cebula, mąka, sól, pieprz. Kapustę pokroić, zalać wodą, ugotować, odparować. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć, oprószyć mąką, usmażyć rumieniąc, połączyć z kapustą i grzybami, doprawić.

Na naleśniki nałożyć nadzienie, zawinąć w rulon, pokroić w kawałki długości 8-10 cm. Następnie panierować w jajkach i tartej bułce, usmażyć.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto