Nadzienie krokietów
80 dag kapusty kwaszonej, 4 dag grzybów suszonych, cebula, mąka, sól, pieprz. Kapustę pokroić, zalać wodą, ugotować, odparować. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć, oprószyć mąką, usmażyć rumieniąc, połączyć z kapustą i grzybami, doprawić.
Na naleśniki nałożyć nadzienie, zawinąć w rulon, pokroić w kawałki długości 8-10 cm. Następnie panierować w jajkach i tartej bułce, usmażyć.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?