MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Brian Hagiwara/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Klasyczny sos pomidorowy do gołąbków

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 szklanki wywaru z gołąbków lub bulionu,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- pół łyżeczki cukru,
- pół łyżeczki suszonego oregano,
- szczypta pieprzu mielonego,
- szczypta soli.

Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków?
1. Do garnka wlałam przecier, wywar z gołąbków, dodałam koncentrat oraz przyprawy.
2. Zagotowałam sos, po czym odlałam z niego pół szklanki.
3. Do szklanki z przestudzonym sosem dodałam śmietanę oraz mąkę, po czym dokładnie wymieszałam.
4. Taką zaprawę dodałam do reszty sosu pomidorowego, po czym ponownie zagotowałam.

Zobacz również

Ciężka przeprawa Czarnych Jasło w Skołyszynie [ZDJĘCIA]

Ciężka przeprawa Czarnych Jasło w Skołyszynie [ZDJĘCIA]

Arka - GKS Katowice: gdzie oglądać? Mecz o awans do Ekstraklasy

Arka - GKS Katowice: gdzie oglądać? Mecz o awans do Ekstraklasy

Polecamy

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

Pożar mieszkania w Wejherowie. Ogień ugasili... policjanci

Pożar mieszkania w Wejherowie. Ogień ugasili... policjanci

Zablokowana A1 w Pszczółkach w kierunku Łodzi po zderzeniu ciężarówek

Zablokowana A1 w Pszczółkach w kierunku Łodzi po zderzeniu ciężarówek