MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Pniewach

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Pniewach

Tygodniowy przegląd prasy w Kaletach, (26.05-1.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Kaletach, (26.05-1.06.2024)

Polecamy

Władze Chojnic chcą likwidować place zabaw. Które znikną?

Władze Chojnic chcą likwidować place zabaw. Które znikną?

Lęborczanie odwrócili się od Budżetu Obywatelskiego. Pieniądze zostaną w ratuszu

Lęborczanie odwrócili się od Budżetu Obywatelskiego. Pieniądze zostaną w ratuszu

Rusza nowa edycja konkursu „Złap wodę deszczową” w Żukowie

Rusza nowa edycja konkursu „Złap wodę deszczową” w Żukowie