* Składniki: 300 g mąki pszennej, mleko, łyżka cukru, cukier waniliowy, 1/4 łyżeczki soli, 2 jajka, puszka gruszek w syropie, tabliczka czekolady we wiórkach, 100 g orzechów włoskich, 4 łyżki śmietany 18%
* Przgotowanie: Orzechy włoskie sparz wrzątkiem, ostudź, posiekaj, gruszki dobrze osącz, pokrój w plasterki. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko (na oko), wbij jajka, dodaj cukier, cukier waniliowy i sól, wymieszaj. Ciasto powinno mieć gęstość gęstej śmietany, jeżeli jest za gęste dodaj mleko. Odstaw na co najmniej 30 minut.
* Przyrządzanie: Na oleju usmaż naleśniki.Trzymaj w cieple. Do rondla wlej śmietanę oraz wiórki czekolady i orzechy. Rozpuść. Każdy naleśnik posmaruj czekoladą z orzechami, ułóż plasterki gruszki i zwiń w rulon, rożek lub kopertę. Podawaj z bitą śmietaną.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?