Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 54
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NAUCZYCIEL KLAS I-III
Emilia Krawczyńska ze Szkoły...

NAUCZYCIEL NA MEDAL. Poznaj liderów z miast i powiatów na Pomorzu [zdjęcia,rozmowy]

NAUCZYCIEL KLAS I-III Emilia Krawczyńska ze Szkoły Podstawowej 85 w GdańskuKto zgłosił Panią do naszego plebiscytu „Nauczyciel na medal”? Nie wiem, kto za tym stoi. Dostałam telefon z redakcji „Dziennika Bałtyckiego”, że jestem nominowana. Byłam pozytywnie zaskoczona i zaszczycona. To dla mnie pierwszy tego rodzaju plebiscyt. Nawet się nie domyślałam, że będzie on wzbudzał aż takie emocje. Kilka dni temu wzruszyłam się liczbą głosów, które otrzymałam. Jest Pani zżyta ze swoją klasą? My płaczemy, że musimy się rozstać, gdy zbliżają się wakacje. Ostatnio przez trzy dni byłam na szkoleniu, a gdy wróciłam, moi mali podopieczni zabronili mi gdziekolwiek wyjeżdżać (śmiech). Uwielbiam pracę z dziećmi, to, jak one są wdzięczne, potrafią „wyssać” wiedzę od mentora. W zawodzie pracuję od 5-6 lat, a w tej szkole od trzech lat. Jak relaksuje się Pani po pracy? Wychowuję dwie córki - 11- i 5-letnią. Ta starsza i jej instruktorka zaraziły mnie miłością do tańca hip-hop. Mamy zespół „mamusiek” w wieku 25 plus, jeździmy na turnieje, zdobywamy nagrody. Byłyśmy nawet w Chile. Nazywamy się „Blitz” i jesteśmy z Gdańska. Trenuję raz w tygodniu.

Zobacz również

Zwycięstwo Czarnych Jasło w Jedliczu

Zwycięstwo Czarnych Jasło w Jedliczu

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać