MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Krótkie i długie paznokcie w kształcie migdałka. Zobacz inspiracje

Krótkie i długie paznokcie w kształcie migdałka. Zobacz inspiracje

Kwiaty rozdane, surowce zebrane. Zakończyła się akcja „Sadzonka za surowce wtórne”

Kwiaty rozdane, surowce zebrane. Zakończyła się akcja „Sadzonka za surowce wtórne”

Polecamy

Wielkie święto jogi w Jastarni. Salute the sun - marka Rituals zaprasza!

Wielkie święto jogi w Jastarni. Salute the sun - marka Rituals zaprasza!

Pościg, strzał w koło i kolczatka zastawiona na złodzieja samochodów

Pościg, strzał w koło i kolczatka zastawiona na złodzieja samochodów

Mùzyczny Tôrg. Nowe wydarzenie muzyczne w Gdyni!

Mùzyczny Tôrg. Nowe wydarzenie muzyczne w Gdyni!