MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Ryby

Ryby, podobnie jak mięsa, nie ma sensu myć przed ich przyrządzeniem. Jeśli to zrobisz, to tylko rozprzestrzenisz zarazki w kuchni. Zamiast tego ugotuj, usmaż lub upiecz zaraz po wyjęciu z lodówki. Jedynymi wyjątkami od tej reguły są małże, ostrygi, małże i przegrzebki, które dostajesz na świeżo. Mogą wymagać spłukania, aby pozbyć się piasku i brudu.

Zobacz również

Majówka ze „Słowakiem” po raz kolejny przyciągnęła tłumy

Majówka ze „Słowakiem” po raz kolejny przyciągnęła tłumy

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Dobiegli na Monte Cassino. Spod Krakowa w dzień i w nocy nie przerwali sztafety

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Woźnikach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Woźnikach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Bychawie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Bychawie