Pomysł na pyszny obiad - ryba w nieco innej zalewie.
Składniki:
3 spore filety rybne (może być np. pstrąg albo dorsz)
4 średnie ogórki kiszone
3 papryki marynowane
1 średnia cebula
Zalewa:
6 łyżek wody
6 łyżek oleju
6 łyżek ketchupu
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka cukru
Sposób przyrządzenia:
Filety należy opłukać, sprawdzić, czy nie zostały jakieś ości, jeśli potrzeba oczyścić, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Potem należy usmażyć je na mocno rozgrzanym oleju lub oliwie z oliwek na patelni.
Następnie bierzemy ogórki kiszone i paprykę marynowaną i kroimy w kostkę, natomiast cebulę kroimy w półksiężyce.
Na końcu wszystko należy zalać przygotowaną wcześniej zalewą.
Danie przygotowane dla 6 osób. Potrawa idealnie nadaje się na rodzinne obiadki. SMACZNEGO!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?