Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ryba zapiekana z pieczarkami

Sławomir Bednarczyk
Przedstawiamy przepis Gabrieli Platy z Jantara na rybę zapiekaną z pieczarkami.

Jak zrobić danie

 Składniki:
600 g filetów rybnych (może być sandacz, dorsz, karp, do wyboru, zależy od gustu gotującego)
100 g pieczarek
100 g cebuli
3 jajka
50 g mąki
200 g sera
przyprawy (pieprz i sól)

 Sposób przygotowania
Rybę pokroić na porcje i posolić.
Jajka roztrzepać z mąką a następnie obtoczyć w nich rybę i usmażyć.
Pieczarki i cebulę pokroić w talarki.
Podsmażyć, dodać przyprawy i trochę wody. To wszystko poddusić. Część ryby wyłożyć w naczyniu żaroodpornym. Na to położyć część pieczarek, a następnie warstwami ponownie rybę i pieczarki. Na koniec zalać lekko osoloną śmietaną i posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku około 15 minut.
Można zjeść z chlebem, lub z ryżem ugotowanym na sypko

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto