Sałatka babuni[/b
Składniki :
1 kg filetów śledziowych matjas bez skóry,
25 dag pieczarek konserwowych,
30 dag cebuli,
50 dag kiszonych ogórków, pęczek szczypiorku,
pieprz, olej.
Sposób przyrządzania:
wszystkie składniki pokroić w kostkę, doprawić pieprzem, wymieszać z olejem. Zostawić na noc w lodówce, aby się "przegryzły".
Sposób przyrządzania sosu:
8 cebul pokroić w piórka i podsmażyć, przełożyć do garnka.
Dodać łyżkę gorczycy, pół łyżeczki majeranku, 3 i 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, duży słoik ketchupu, sól i pieprz do smaku.
Zagotować.
Zdjąć z ognia i dodać 4 łyżki naturalnego miodu.
Ostudzić i wymieszać z kilogramem marynowanych płatów śledziowych pokrojonych na mniejsze kawałki
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?