Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Resoviaczki zdobyły komplet punktów w Bydgoszczy

NOWE
Resoviaczki zdobyły komplet punktów w Bydgoszczy

Tłumy na otwarciu sklepu Euro RTV AGD w Bytomiu! Co czekało na pierwszych klientów?

NOWE
Tłumy na otwarciu sklepu Euro RTV AGD w Bytomiu! Co czekało na pierwszych klientów?

Polecamy

Kosiorek stanowczo o propozycji KO. "Apeluję do pana Szemiota, by rozważył dialog"

Kosiorek stanowczo o propozycji KO. "Apeluję do pana Szemiota, by rozważył dialog"

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?