Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sposób na dobre gołąbki

Piotr Jankowski
Przepis poleca Józefa Rempel, emerytka z Malborka. Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną. Składniki - główka włoskiej kapusty, 3 szklanki bulionu. Farsz - 2 szklanki kaszy gryczanej, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 40 dag sera ...

Przepis poleca Józefa Rempel, emerytka z Malborka. Pyszne gołąbki z kaszą gryczaną.

Składniki - główka włoskiej kapusty, 3 szklanki bulionu.
Farsz - 2 szklanki kaszy gryczanej, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 40 dag sera typu rokpol, 2 jajka, sól i pieprz.

Sposób przygotowania: kaszę gryczaną ugotować w 4 szklankach osolonej wody. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Kaszę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Obgotować luźną główkę włoskiej kapusty, podzielić na liście, z większych ściąć gruby nerw. Liście rozłożyć na stole, na każdym ułożyć porcję farszu i zwinąć gołąbki. Ułożyć je ciasno w szerokim garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalać gołąbki bulionem tak, by były całkowicie pokryte. Następnie gotować je na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowe ogórki małosolne z woreczka

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto