Pstrąg w zalewie octowej
Składniki
Świeże pstrągi, mąka, ocet, masło, cukier, cebula, listek laurowy, przyprawy
Wykonanie
Ryby oczyścić, wypatroszyć, umyć, posypać przyprawami - pozostawić na chwilę, osuszyć. Pstrągi (bez głów) w całości obtoczyć w mące. Na patelni lekko zrumienić masło i smażyć na małym ogniu, by uzyskały złoty kolor. Usmażone pstrągi włożyć do głębokiego naczynia, przełożyć talarkami czerwonej cebuli i zalać gorącą zalewą słodko-kwaśną (ocet z wodą w proporcji 1:5), dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, cukier i zagotować wykorzystując tłuszcz po smażeniu.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?