Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Świąteczny pstrąg w octowej zalewie

Maciej Jędrzyński
sxc.hu
Danuta Farysej ze Starogardu Gd. poleca na Wigilię pstrąga w zalewie octowej.

Pstrąg w zalewie octowej

Składniki
Świeże pstrągi, mąka, ocet, masło, cukier, cebula, listek laurowy, przyprawy

Wykonanie
Ryby oczyścić, wypatroszyć, umyć, posypać przyprawami - pozostawić na chwilę, osuszyć. Pstrągi (bez głów) w całości obtoczyć w mące. Na patelni lekko zrumienić masło i smażyć na małym ogniu, by uzyskały złoty kolor. Usmażone pstrągi włożyć do głębokiego naczynia, przełożyć talarkami czerwonej cebuli i zalać gorącą zalewą słodko-kwaśną (ocet z wodą w proporcji 1:5), dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, cukier i zagotować wykorzystując tłuszcz po smażeniu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto